برای بهبود زخم چه کارهایی انجام دهیم؟

بهبود زخم

نکات مهم درمان زخم پوستی

 

زخم‌های پوستی به طور عام نیازی به درمان خاصی ندارند و با ضدعفونی کردن (استفاده از ضدعفونی کننده زخم و پوشاندن آن با گاز استریل) و جلوگیری از احتمالات عفونت به روند طبیعی درمان زخم کمک می‌کنیم. در زخم‌های بزرگتر، زمان بهبود آن نیز بنا بر آلوگی و عفونت افزایش خواهد داشت. در ادامه نکات مهمی در رابطه با بهبود و درمان زخم‌ها می‌خوانید:

برای بهبود زخم این کارها را با دقت انجام دهید:

  • از خراشیدن و کندن زخم جدا خوداری کنید؛ بگذارید روند بهبود زخم سریع‌تر ادامه یابد.
  • زمانی که زخم به وجود آنمده بزرگ و عمیق است، جهت پیشگیری از خونریزی و کاهش التهاب و عفونت به پزشک مراجعه کنید.
  • پس از ضدعفونی کردن و پانسمان زخم، پانسمان را بطور متناوب تعویض کنید. تعویض پانسمان از عفونت جلوگیری می‎‌کند.
  • اگر ورزش می‌کنید و در حین ورزش زخم پوستی روی مفاصل شما ایجاد شده، چند روز استراحت کنید تا روند بهبود زخم زودتر انجام شود.
  • اگر ذرات خارجی روی زخم مشاهده کردید، بدون مالش زخم، آن را با سرم نمکی شستشو دهید.

ضد-عفونی-کننده-پوست-و-زخم

پوشش زخم

پوشاندن صحیح زخم به کنترل خونریزی، جلوگیری از آلودگی، جذب خون و جذب ترشحات زخم کمک می‌کند. همچنین موجب التیام سریع زخم می‌شود. آیا انواع مختلف زخم‌های باز را می‌شناسید؟

چنانچه زخم بر اثر ورود جسم خارجی در سطح پوست ایجاد شده، آن را به آرامی با آب و صابون یا سرم نمکی بشویید. سپس زخم را ضدعفونی و پانسمان کنید.

برای پوشاندن زخم از پنبه استفاده نکنید، زیرا اغلب پنبه‌ها غیراستریل هستند.

تعویض پانسمان را روزانه انجام دهید. اگر پانسمان مرطوب یا کثیف شد در اولین فرصت آن را تعویض کنید.

پوشاندن درست زخم به کنترل خونریزی، جلوگیری از آلودگی و جذب خون و ترشحات زخم کمک می‌کند و موجب التیام سریع زخم می‌شود.

 

ضد-عفونی-کننده-پوست-و-زخم

چند نکته دیگر راجع به مراقبت زخم:

از کندن زخم و ناخن زدن به آن اجتناب کنید. کندن دلمه زخم ترمیم را مختل می‌کند و خطر عفونت را افزایش می‌دهد.

برای جلوگیری از خونریزی بیشتر، لبه‌های زخم را به هم نزدیک کنید. سپس وسیله یک گاز استریل یا دستمال تمیز، خونریزی را کنترل کنید.

بعد از ضد عفونی کامل زخم، یک قطعه گاز استریل را روی زخم بگذارید؛ به طوری که روی زخم و اطراف آن کاملا پوشانده شود. پانسمان را دقیقا روی زخم قرار دهید و آن را أصلا جابه‌جا نکنید. در صورت جابه‌جا شدن پانسمان آن را عوض کنید. حرکت پانسمان می‌تواند میکروب‌ های سطح پوست را به سمت زخم هدایت کند.

در صورتی که خون به پانسمان نفوذ کرد، هرگز پوشش روی زخم را برندارید. برای بند آوردن خونریزی، گاز یا دستمال بیشتری روی پوشش قبلی زخم قرار دهید.

 

زخم‌های سطحی و خراشیدگی:

این زخم‌ها عموماً در اثر تماس با زمین یا سطوح سخت ایجاد می شوند و بسیار شایع هستند. تصور می‌شود که این زخم ها به مراقبت خاصی نیاز ندارند و به مرور زمان ترمیم می شوند. اما در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی کلیدی، جراحت‌های سطحی می توانند با عفونت تبدیل به زخم‌های جدی شوند و ضررهای جبران ناپذیری به بدن فرد آسیب دیده وارد کنند. به محض ایجاد زخم سطحی و خراشیدگی، ابتدا محل زخم را به خوبی بشویید، سپس با یک پارچه یا دستمال استریل شده آن را خشک کنید و بعد با ضدعفونی کننده مخصوص پوست و زخم، ضدعفونی کنیددرصورت لزوم به پزشک معالج خود مراجعه کنید تا برای شما آمپول کزار تجویز کند.

ضد-عفونی-کننده-پوست-و-زخم

زخم های ناشی از سوختگی :

حتماً همه ما یک بار در حین آشپزی یا اتو کردن دچار سوختگی شده‌ایم. در این گونه مواقع، مهم‌ترین کار خنک کردن محل سوختگی با استفاده از آب سرد یا یخ بلافاصله پس از سوختگی است. در صورت جدی بودن سوختگی، محل جراحت را با استفاده پماد آنتی بیوتیک و پانسمان شل ببندید و بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کنید. استفاده از اسپری‌های ضدعفونی زخم در زخم‌های حاد توصیه می شود.

برای مشاوره در رابطه با ضدعفونی کننده‌های زخم 

با کارشناسان نانوسیل تماس بگیرید.
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x