کیست پیلونیدال چیست؟

سینوس‌ پیلونیدال

کلمه “pilonidal” به معنای “لانه مو” است. سینوس‌های پیلونیدال سوراخ های کوچک روی پوست هستند. کیست پیلونیدال (کیست مویی) معمولا در بالای شکاف باسن ایجاد می شوند. این بیماری، زمانی رخ می دهند که سینوس های پیلونیدال عفونی می شوند. 

کیست مویی در صورت عفونی شدن می توانند منجر به مشکلات قابل توجهی شوند. این کیست‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که سینوس پیلونیدال با مایع، چرک و باقی مانده‌های دیگر پر شود. کیست و سینوس‌ هر دو بخشی از اصطلاح گسترده‌تر بیماری پیلونیدال هستند. در این مقاله به جزئیات و علائم کیست پیلونیدال می پردازیم و توضیح می دهیم که برای درمان و پیشگیری از این بیماری چه کارهایی بایست انجام دهیم.

کیست مویی

علائم کیست پیلونیدال

کیست مویی در پی عفونت پدیدار می‌شود. شکل ظاهری این کیست‌ها و سایر علائم همراه با آنها می تواند در بین افراد متفاوت باشد.

علائم شایع کیست پیلونیدال عبارتند از:

  • تغییر رنگ و تورم پوست همراه با درد
  • ترشح چرک یا خون از کیست
  • بوی عفونی
  • درد در هنگام لمس
  • تب

علل و تشخیص کیست مویی

کیست پیلونیدال در مردان بیشتر از زنان است. همچنین احتمال ابتلا به کیست پیلونیدال بین سنین بلوغ و 40 سالگی در افراد بیشتر است. فراوانی مو در ناحیه باسن نیز ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را در فرد افزایش دهد – کلمه پیلونیدال به معنای “لانه مو” است. یکی دیگر از دلایل احتمالی کیست مویی، نتیجه اعمال نیرو یا اصطکاک به آن ناحیه است.

پزشک می تواند کیست پیلونیدال را با انجام معاینه فیزیکی و پرسیدن سوالات از فرد تشخیص دهد. پزشک همچنین سابقه پزشکی خانوادگی فرد را ارزیابی خواهد کرد. یک متخصص پزشکی معمولاً همه اشکال بیماری پیلونیدال، از جمله کیست پیلونیدال را از طریق جراحی درمان می کند.

 روش برای کیست پیلونیدال و آبسه برش و درناژ است. در این روش، پزشک هرگونه مو یا فولیکول مو را از کیست خارج کرده و مایع را تخلیه می کند. سپس زخم را با گاز بسته بندی می کنند. همچنین ممکن است پزشک این ناحیه را با بخیه ببندد.

کیست پیلونیدال

بهبودی پس از جراحی

مانند هر نوع جراحی، مهم است که افراد به تمام دستورالعمل های مربوط به مراقبت در منزل توجه داشته باشند، به خصوص اگر گاز نیاز به برداشتن و بسته بندی مجدد داشته باشد.

توصیه های عمومی برای بهبودی عبارتند از:

 

کیست مویی نیز ممکن است عوارضی ایجاد کند، از جمله موارد زیر:

  • ایجاد آبسه
  • عود کیست
  • یک عفونت سیستمیک که در بدن پخش می شود
  • در موارد نادر، بیماری پیلونیدال می‌تواند پیشرفت کند

رعایت بهداشت در اطراف ناحیه پایین ستون فقرات و بالای باسن بسیار مهم است. این امر به جلوگیری از پیشرفت بیماری پیلونیدال و همچنین عود آن کمک می کند.

اقداماتی که افراد می توانند برای کاهش خطر ایجاد کیست پیلونیدال انجام دهند عبارتند از:

ناحیه پایین ستون فقرات و شکاف بالای باسن را تمیز نگاه دارید.

با تراشیدن موها یا استفاده از کرم های موبر، ناحیه مورد نظر را بدون مو نگه دارید.

نشستن طولانی مدت بپرهیزید.

اگر اضافه وزن دارید، با کاهش وزن خود خطر ایجاد یا عود کردن کیست‌ها را کاهش دهید.

جمع بندی

کیست پیلونیدال زمانی رخ می دهد که یک سینوس پیلونیدال، یک سوراخ یا فرورفتگی کوچک در پوست، عفونی شود. این معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که مو یا سایر مواد زائد سینوس را پر می‌کنند. کیست‌های مویی معمولاً در قسمت پایین کمر، درست بالای شکاف باسن ایجاد می‌شوند.

فرد مبتلا به کیست مویی ممکن است تورم، درد و تغییر رنگ پوست در ناحیه آسیب دیده را تجربه کند. پزشک معمولاً کیست های پیلونیدال را با روش های جراحی جزئی درمان می کند. آنها می توانند این کارها را تحت بیهوشی موضعی یا عمومی انجام دهند.

چشم انداز فرد مبتلا به کیست پیلونیدال معمولا مثبت است. درمان جراحی به طور کلی به فرد این امکان را می دهد که با کمی مانع به زندگی روزمره خود بازگردد.

افراد می توانند با تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه اطراف باسن خود از ایجاد کیست مویی جلوگیری کنند. از بین بردن موهای بدن از طریق اصلاح یا کرم نیز می تواند کمک کننده باشد.

برای مشاوره در رابطه با ضدعفونی کننده زخم نانوسیل با کارشناسان ما تماس بگیرید.

منبع
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x